Plan Boom in gemeente Geertruidenberg

Eerder dit jaar deed Natuurfederatie Geertruidenberg een oproep aan plaatselijke bedrijven en landeigenaren om zich aan te melden voor Plan Boom. Maar na heel veel vragen vanuit gemeentes en particulieren door het hele land, heeft Plan Boom beslist hun bereik ook voor hen uit te breiden. 

Afgelopen 26 november heeft u misschien uw nieuwe aanwinsten voor de tuin opgehaald. Op de Gemeentewerf te Raamsdonksveer werden er 500 gratis inheemse boompjes uitgedeeld aan de inwoners van gemeente Geertruidenberg. De kornoeljes, hazelaars, wilde ligusters en jonge vlierboompjes vlogen over de “balie”. We willen graag iedereen bedanken die gehoor heeft gegeven aan deze oproep en heeft besloten hun groene vingers in te zetten om hun tuin extra aan te vullen met vogelvriendelijke boompjes. 

Met uw deelname draagt u bij aan het project Plan Boom om in Nederland 10 miljoen extra bomen te planten om ontbossing tegen te gaan, waarvan 1 miljoen in Noord-Brabant. 

Het plan is mogelijk gemaakt in samenwerking met De Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant en financieel ondersteunt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

We hopen dat de jonge boompjes inmiddels een mooi plekje hebben mogen vinden in uw tuin en dat u hieraan veel plezier zult beleven, want elke boom zorgt voor gezonde lucht en op en rond de stam lopen allerlei bodemdiertjes en vliegen vlinders, bijen en andere insecten die je tuin gezond houden en voedsel vormen voor de vogels.