Klimaatdag bij Praxis

Bij de Praxis waren op dezelfde dag verschillende acties gaande. Medewerkers van de groenafdeling van de gemeente Geertruidenberg stonden buiten met een kraampje om het project Tegeltje-wip te promoten. Bewoners konden hun verwijderde tegels inwisselen voor gratis planten, die ze in de vrijgemaakte plek konden planten. De afgeprijsde regentonnen gingen als warme broodjes over de toonbank. Met dit soort kleine dingen kunnen we de natuur vaak al flink helpen m.b.t. klimaatadaptatie.

Binnen stonden Wil en Frans als ondersteuning van de gemeente namens de Natuurfederatie en stichting Koningspark. Wout en Kees gaven i.v.m. de energietransitie info over isolatiemaatregelen en zonnepanelen namens Energiewijk Floris 5.0. 

In samenwerking met het Bijen educatiecentrum en Gemeente Geertruidenberg was een kleurplatenactie via het plaatselijk basisonderwijs opgezet. Kinderen uit de gemeente konden hun artistieke kant laten zien en hun mooiste bijenhotel op papier zetten. Als beloning voor hun creativiteit kregen ze een do-it-yourself bijenhotel en een ecologisch potlood cadeau. 

De ouders en/of grootouders ontvingen de nieuwe brochure van de Natuurfederatie en kregen ondertussen info over de verschillende werkgroepen. In 2022 willen we namelijk starten met een werkgroep monitoring en data verwerking soortgroepen en een werkgroep natuureducatie opzetten.

Het bestuur van stichting Natuurfederatie Geertruidenberg vindt het geweldig dat een aantal bezoekers zich hiervoor al direct spontaan hebben aangemeld. 

Tevens werd gretig gebruik gemaakt van de aanmelding voor de nieuwsbrief, die we elk seizoen uitbrengen. Gauw tot ziens en/of horens.