NL Doet Koningspark

Met de zon in de rug en het zweet op het voorhoofd hebben de 14 vrijwilligers afgelopen 29 mei zich ingezet in het Koningspark voor NLDoet. Georganiseerd vanuit stichting Koningspark, waren er zaterdag zowel nieuwe als oude gezichten te zien. Zij hadden via de website van NLdoet, artikel in weekblad De Langstraat of via kennissen de oproep gezien en/of gehoord om hun groene vingers in te zetten voor het Koningspark.

Een mevrouw die ik sprak, vertelde me dat ze nog maar kort in de gemeente Geertruidenberg woont en dat ze een keer door het park was gelopen. “Ik vind het zo’n leuk park met alle speeltoestellen voor de kinderen en het waterspel bij de vijver. Ik wil me graag inzetten om het park te onderhouden” vertelt ze, terwijl ze met dikke handschoenen een metershoge brandnetel uit de grond trok. Deze brandnetels werden even verderop verzameld om later opgehaald te worden door medewerkers van de groenafdeling van de gemeente.
Naast de berg met brandnetels werd een hoop met houtsnippers en plantenresten in de lege kruiwagen geschept door Thosha van der Maas en haar mede VVD ’ster Yvonne Weterings. “Wij zijn hier met 5 mensen. We doen elk jaar mee met NLdoet. We hebben het Koningspark min of meer geadopteerd en vanuit de VVD en mijzelf wil ik me graag inzetten voor onze groene buitenruimte”, vertelt Thosha.

Vooraan in het park staat Frans Peters, voorzitter Koningspark, met drie andere vrijwilligers wilgentenen te snoeien, voordat deze in het hek rondom de honden uitlaatplaats werden gevlochten “We hebben een goede opkomst en het weer is helemaal prachtig”, zegt hij met een glimlach en gooit de kale wilgenteen op de nog te gebruiken hoop. De lupines beginnen net te bloeien en met het goede weer blijkt het voorste grasveld ideaal voor een lekkere picknick en diverse balspelletjes. De bestuursleden van stichting Koningspark bedanken alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en zien u graag terug bij de volgende Natuurwerkdag op 6 november 2021 en/of volgend jaar misschien bij de volgende editie van NLdoet.