Onderhoud oeverzwaluwwand bij Sibelco

Eén van de grootste en succesvolste projecten van de Natuurfederatie Geertruidenberg (NfG) is de oeverzwaluwwand bij Sibelco BV in Geertruidenberg. Jaar na jaar keren de oeverzwaluwen terug om de nieuwe generatie te baren en op te voeden in de gaten van de betonnen muur, i.p.v. de bergen zand en mineralen van Sibelco. Nu zijn oeverzwaluwen een beetje kieskeurig en zullen geen gebruikt nest opnieuw inrichten. Daarom moet elk jaar onderhoud worden gepleegd aan de wand en wordt alles netjes schoongemaakt.

De vrijwilligers van de Natuurwerkgroep van de NfG hadden eerst een verkenningsfietstocht afgelegd en zagen dat het gras en riet ook flink aan het woekeren was rond de wand. Op diezelfde verkenningstocht zagen ze ook dat verschillende bijenhotels ook waren overwoekerd door het hoge gras.

 


Op de Natuurwerkdag hebben zowel nieuwe als bestaande vrijwilligers zich aangemeld om de oeverzwaluwwand schoon te maken en de aanvliegroute vrij te maken voor volgend jaar. Bedankt aan alle heren en dames die hebben meegeholpen! We hopen jullie weer te kunnen ontvangen bij een volgende activiteit.