Er is veel te doen in het Koningspark

Een van de grootste partners van de Natuur federatie Geertruidenberg is het Koningspark. Na de rennovatie en herindeling van het park in 2013 zijn er verschillende nieuwe speeltoestellen en activiteiten opgericht. Lees hieronder meer

Educatieve zintuigenroute Koningspark

In het park zijn diverse punten die de moeite waard zijn om bij stil te staan. Stichting Koningspark heeft hiervoor een educatieve zintuigenroute voor de jeugd ontwikkeld. 

Met behulp van een ipad kun je op ontdekking door het Koningspark. Je kunt spelenderwijs leren over de natuur. Op een interactieve manier word je uitgedaagd en komen educatie, zintuigen, spelen en bewegen samen, zodat de kwaliteit, het welzijn en de sociale binding van je woon-leefomgeving worden vergroot.  

Deze ervaringsgerichte benadering staat symbool voor het Koningspark.                                        Het enthousiasme, waarmee deze route is ontwikkeld, willen we graag met iedereen delen. Horen is vergeten, zien is onthouden en doen is begrijpen!

 

Uitleenservice

De benodigde educatiekoffer met 5 ipads en handleiding is bij het VVV-kantoor, Markt 46 in Geertruidenberg te verkrijgen. 

Tel      : 0162-517689       

E-mail: info@vvvgeertruidenberg.nl

Kosten

De kosten hiervan bedragen € 15,- voor het gebruik en een waarborgsom van € 100,- welke vooraf moeten worden voldaan.

Inkomstenbronnen Stichting Koningspark

Wij hebben geen inkomstenbronnen. Wij zijn afhankelijk van subsidieverstrekkers, sponsoren en/of fondswerving.

De lente was net begonnen, de natuur bloeide weer helemaal op toen een aantal kinderen deze educatieve zintuigenroute als Sjors Sportief activiteit in het Koningspark heeft benut.  

Op websites als www.sjorssportief.nl en www.ingeertruidenberg.nl kunnen ouders samen met hun kind scrollen door een scala van activiteiten in de gemeente Geertruidenberg, waarvan vele gratis zijn. 

We zien u graag terug in het Koningspark